Yleinen

Päivän sana

Nea on diakoniatyöntekijä ja kielitieteilijä, joka pitää erilaisista sanaleikeistä sekä muista oivalluksista.

Törmäsin kerran kirjakaupassa englanninkieliseen päiväkirjaan, joka ei ollut aivan perinteinen yksilö. Kirja sisälsi tehtäviä ja kysymyksiä, joihin tuli vastata sen perusteella, millainen päivä on ollut. Kirjasta sai mielivaltaisesti valita, minkä sivun tai aukeaman täyttää.

Mieleeni on erityisesti jäänyt kysymys tyyliin: jos kuvaisit päivää yhdellä sanalla, mikä seuraavista se olisi? Vastausvaihtoehtoja oli muutama ja ne olivat muistaakseni joko puhtaasti kuvailevia sanoja tai sitten ihan muuhun yhteyteen liittyviä sanoja (jos muistan oikein, mukana oli jopa eläimiä). Erityisesti kyseiset vähän yllättävämmät sanat olivat mielestäni loistavia, sillä niistä avautui uudenlaisia, ehkä jopa rikkaampia merkityksiä päivälle.

Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, millainen päivä minulla on juuri tänään ollut. Mitä olen tehnyt, mikä on ollut parasta, mikä olisi ehkä voinut mennä toisin. Ajattelua voi laajentaa vähän laatikon ulkopuolellekin edellisen esimerkin mukaisesti. Oliko päiväni joutsen vai heinäsirkka, vai jotain ihan muuta?

Mikä sana kuvaa sinun päivääsi tänään?

– Nea K.

0 comments on “Päivän sana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: