Yleinen

Ystävänpäivää!

Nea on diakoniatyöntekijä ja kielitieteilijä, joka pitää erilaisista sanaleikeistä sekä muista oivalluksista.

Muutaman viikon ajan kaupat ovat täyttyneet sydämistä, punaisen eri sävyissä olevista suklaarasioista sekä toinen toistaan söpömmistä korteista, jotka ovat odottaneet tämän päivän saapumista. On ystävänpäivän aika.

Monet sanovat, ihan viisaasti, että jokainen päivä on ystävänpäivä. Samalla tavalla jokainen päivä on äitien- tai isienpäivä, isovanhempien päivä, ihmisoikeuksien päivä, ja niiden kaikkien muidenkin ihmisten ja teemojen, joita löytyy päiville ympäri vuoden. Eikö kuitenkin ole hienoa, että jokin päivä on erityisesti omistettu läheisille?

Pienet juhlahetket arjessa ovat mielestäni tärkeitä, niitä voi olla esimerkiksi rauhallinen aamu hyvän kahvi- tai teekupillisen kera, itselle ostettu kukkakimppu ihan muuten vaan, saunaan pääsy pitkästä aikaa… Ystävänpäiväkin on juhlaa arjen keskellä. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla mikään spektaakkeli, ehkä se ei eroa paljoakaan muista päivistä. Ystävältä saatu ystävänpäiväviesti voi tehdä päivästä juhlan, tai sitten tärkeän ihmisen kanssa nautittu kahvikupillinen.

Ystävänpäivänä on hyvä pysähtyä kiittämään ystävistä ja muista läheisistä. Kun aikoinaan muutin uuteen kaupunkiin opiskelemaan, suunnittelin lähettäväni ympäri vuotta hienoja kortteja muualla asuville ystävilleni – ihan vain siksi, että se olisi heille mukava yllätys. Enpä sitten kuitenkaan lähettänyt, kun arjen uudet kuviot veivät mennessään. Enemmän on tullut lähetettyä ystävänpäiväkortteja, vaikka yhteydenpito ja ystävänpäiväterveiset hoituvat nopeasti myös puhelimen erilaisten sovellusten välityksellä.

On kuitenkin syytä muistaa, ettei kaikilla ole ystävää. Kaikilla ei ole kokemusta siitä, että toinen ihminen on lähellä. Miltä ystävänpäivä silloin tuntuu? Ei varmaankaan kovin sydämientäyteiseltä tai söpön punaiselta.

On hyvä muistaa niitä, jotka ovat meille tärkeitä ja rakkaita. Ehkä ystävänpäivä voisi sen lisäksi olla päivä, jolloin ollaan lähimmäisiä myös niille, joilla ei ole ystävää.

Siunattua ystävänpäivää toivottaen,
Nea K.

0 comments on “Ystävänpäivää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: