Yleinen

Armollinen viime tippa

Vihaan myöhästymistä. Jos on oltava jossain tiettyyn aikaan, olen mieluummin 10 minuuttia etuajassa kuin kaksi minuuttia myöhässä. Poikkean tässä asiassa esimerkiksi rakkaista sisaruksistani, jotka molemmat ovat lähes poikkeuksetta vähintään sen vartin myöhässä liki joka paikasta ja tapaamisesta.
Myöhästely on välinpitämättömyyttä. Sen lisäksi se on mitä suurimmassa määrin itsekästä. Se sisältää mielestäni ajatuksen siitä, ettei tapaamisen kohteella, ystävällä tai perheenjäsenellä, ole oikeastaan sen suurempaa merkitystä. Vai ajatteleeko myöhästelijä olevansa niin tärkeä, että kyllä kaikki toiminta odottaa häntä – viis siitä, miten muut ovat tilanteeseen valmistautuneet tai asioitaan järjestäneet ehtiäkseen yhdessä sovittuun aikatauluun?
Jos viime tippaa ei olisi, jäisi tässä maailmassa paljon tekemättä”, on kuitenkin yksi lempisanonnoistani. Etenkin lapsiperheelliseksi päädyttyäni on ollut pakko suostua siihen, että kaikki ei mene lähellekään niin kuin on suunnitellut. Nykyajan työelämäkin haastaa moninaisuudellaan ja työmäärällään. Välillä tekisi mieli heittää hanskat tiskiin ja jättää deadlineja noudattamatta tai joku homma yksinkertaisesti tekemättä.
Näin se vaan ei toimi – asialliset hommat on hoidettava, sehän on selvä. Siksi viime tippa on kuin reipas kehotus liikkumaan jonossa eteenpäin. Vielä ei ole mitään menetetty eikä myöhästymiseenkään tarvitse suostua, jos vain tarttuu itseään niskasta kiinni ja ryhtyy hommiin. Sen tähden ajattelen joskus viime tippaa, viime hetken onnistumista tai rupeamaan ryhtymistä jonkinlaisena armon pilkahduksena. Sellaisena turvasatamana, jonka varaan voi heittäytyä, mutta joka vaatii itseltäni sen heittäytymiseen ryhtymisen – tietoisen askeleen.
(Niin. Tämä blogitekstikin valmistui noin kolme minuuttia ennen määräaikaa. Viime tipassa siis…)
Piia A.

0 comments on “Armollinen viime tippa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: