Yleinen

Nouse ylös vuorelle

Jaakko Nyman tarkastelee elämää Espanjan eläkeläisen silmin:

Viime vuosina olen noussut useasti läheisille Mijaksen vuorille ja tarkastellut lintuperspektiivistä kaupungin ja rannikon elämää. Sieltä ylhäältä voi nähdä, miten pieniä olentoja me ihmiset, autot ja talot olemme tässä luonnon kokonaisuudessa. Ja miten pieniä meidän murheemme ovat. Kun vuorilta laskeutuu alas tänne kaupunkiin, tuntee olonsa keventyneeksi. Kokemusta voisi verrata kirkossa käymiseen. Täällä on loistavat mahdollisuudet luonnossa vaeltamiseen: erilaisia reittejä ja opastuksia löytyy haastavista reiteistä aina helppoihin patikkapolkuihin.Suurin tekijä siihen miksi olen täällä, on valo. Aurinko paistaa noin 320 päivää vuodessa ja se lämmittää myös talvella. Talvi on lyhyt: kylmin kausi on joulu-tammikuu. Helmikuu lasketaan täällä jo kevätkuukaudeksi, koska silloin kukkii mantelipuut ja muutkin maakukat aloittavat. Talvella vaikeinta ei ole kylmyys, koska lämpötilat yölläkin pysyvät plussalla, vaan kosteus, joka tunkeutuu reikätiilistä tehtyjen seinien läpi sisälle asti. Onneksi vuoteen saa lämpimäksi sähköpatjalla ja huoneen kuivatuksi ilmalämpöpumpulla. Paksu villapaita ja villasukat ovat tarpeellisia talvikuukausina. Maaliskuusta alkaen voikin sitten jo keventää vaatetusta ja antaa auringon lämmittää jäseniä.

Jaakko Nyman istuu ulkona kivien päällä.

0 comments on “Nouse ylös vuorelle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: