Yleinen

Paastotako vai ei?

Martan ajatuksia paastoamisesta

Kannattaako paastota? Mitä hyötyä paastoamisesta on?

Mielestäni paastoaminen on vain hyvä asia, koska luovut vähän yli kuukaudeksi jostain asiasta joka on sinulle mahdollisesti arkipäiväinen ja tärkeä asia. Esimerkiksi, jos päätät luopua telkkarin katselusta ja normaalisti katselet sitä vaikka joka päivä noin tunnin ajan, niin sinulle jää tunti aikaa tehdä jotain muuta mistä pidät.

Kuinka kauan paastotaan?

Yleensä paastotaan noin 40 päivää. Paasto aloitetaan tuhkakeskiviikkona joka oli tänä vuonna (2017) 1.3. ja se päättyy pääsiäisyönä, kun Jeesus nousee haudasta. Paastoa kyllä voi jatkaa, jos haluaa. Voit toki aloittaa paastoamisen myöhemmin tuhkakeskiviikon jälkeen tai sitä ennen.

Mistä voin paastota?
esim.

  • lihasta tai punaisesta lihasta
  • herkuista, karkeista, suklaasta
  • sosiaalisesta mediasta, tai ainakin joistain niistä
  • telkkarista, tietokoneesta, tableteista, yms.
  • ylellisyystuotteista
  • tummista vaatteista, värikkäistä vaatteista
  • meikkaamisesta
  • pahaa puhumisesta

ja muusta sellaisesta.Aina voi paastota vaikka jostain mitä tekee töissä, mutta jättää sen vapaa-ajalla pois, kuten jos töissä käytät tietokonetta niin voit paastota sen käyttämisesta työajan ulkopuolella. Itse paastoan punaisesta lihasta. Vaikka koulussa siihen ei ole mahdollisuutta, paastoan siitä koulun ulkopuolella.

0 comments on “Paastotako vai ei?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: