Yleinen

Kesä – toiveita paremmasta


Tutustuin jo muutama vuosi sitten indie-ympyröissä viihtyvään folk-reaggae- projektiin, joka kantaa nimeä Iida Sams & Kaihosaundi. Kyseinen projekti on sittemmin kuopattu, mutta muutama biisi on jäänyt elämään omaan kulutukseeni, ja yksi niistä herätti minussa blogin arvoisia ajatuksia. Kyseessä on biisi ”Huono Yksin”.

Linkki kyseiseen ralliin löytyy tästä.

Vaikka pidänkin itseäni kesäihmisenä, olen huono tykästymään ”kesäbiiseihin”. Mamba on tullut jo vuosia sitten korvista ulos, ja tyhjänpäiväiset viihdebiisit kestävät minun kulutuksessa noin yhden kuuntelukerran, yleensä mielikuvituksettomuuden vuoksi. Silloin tällöin onnistun löytämään hyviä tunnelmia reaggaen, dancehallin, caribia-rytmien tai jopa folk-musiikin kautta. Akustinen kitara, letkeät perkussiot ja keinuva rytmiikka pitävät mukavasti kiinni. Joskus kesään kuuluu myös punk.

En yleensä odota kesämusiikilta kauheasti varsinaista sisältöä, koska vuodenaikaan kuuluu olennaisesti rento meininki, jonka avulla voi irrottaa itsensä kaikesta mieltä painavasta. Ongelma on siinä, etten osaa enää samaistua niihin biiseihin, joiden teemana on hauskanpito vailla mieltä. Kun ajattelen kesää tai erityisesti kesälomaa, odotan sen tuovan mukanaan merkityksellisiä hetkiä, muistoja ja tapahtumia. Niitä me toki luomme itsekin, mutta viime vuosina en ole onnistunut keräämään voimaannuttavia muistoja, jotka kantaisivat syksyn läpi energiallaan. 

Kesään kohdistuu tätä kautta kaipaus paremmasta. Kuten edellä mainitun kappaleen tunnelmasta voi tavoittaa, kaipaus jostakin aidosta on hyvin syvälle ihmiseen ”koodattua”. Moni meistä toivoo kesän antavan meille voimaa ja luovan uutta sisimmässämme. Vaikka emme sitä aina tajua, kaipaamme niitä hetkiä ja ajanjaksoja, jotka voimme vangita sisällemme lämpimiksi muistoiksi talven varalle. Samalla yritämme kuoria menneen vuoden taakat nahastamme ollaksemme syksyllä taas virkeitä jatkamaan arkista puurtamista. 

Näihin saavutuksiin tarvitaan niitä ohimeneviä hetkiä, joihin pysähtymällä tavoittaa jotain suurta ja hyvää maailmankaikkeudesta. Niistä pienistä hetkistä, maagisista tunnelmista ja aidoista tunteista toivoisin kuulevani enemmän kesämusiikkia. 

Olkoon siis sinun ja minun kesäni täynnä sellaisia hetkiä, kun pieni tyyneys laskeutuu lähelle, aika tuntuu pysähtyvän ja voimme todeta itsellemme: tässä on hyvä olla. Ja vaalitaan niitä tunnelmia.  

Lämmintä kesää jokaiselle! 

-Mikael 

0 comments on “Kesä – toiveita paremmasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: