Yleinen

Aloita itsestäsi


Mauri Airila peilaa ajan ilmiöitä taustaansa ja kokemustaan vasten – rakentavan kriittisesti, eteenpäin katsoen, historian opetuksia arvostaen.
Työelämässä minulla kävi hyvä herraonni. Sain olla upeiden esimiesten paimennettavana. Lähietäisyydeltä pääsin myös seuraamaan maan parhaan yritysjohtajan työskentelyä yliopistomme hallituksessa.
Aikaansaaville johtajille on tunnusomaista, että he aloittavat johtamisen itsestään. Tekevät paljon töitä mutta osaavat myös rajata tekemisensä. Ottavat työnsä vakavasti samalla ymmärtäen vapaa-ajan merkityksen. Pitävät huolta omasta kunnostaan ja jaksamisestaan. Suunnittelevat ja ennakoivat eivätkä vain reagoi asioiden vyöryyn.
Itsestä aloittaminen on tarjolla jokaiselle. Maailmaa voi muuttaa pienin askelin oikeaan suuntaan. ”Heti alussa heitetään toinen jalka eteen, ja välittömästi toinen jalka taas sen eteen. Yhä uudestaan ja uudestaan. Näin taival taittuu.” (Veikko Huovinen: Konsta Pylkkänen etsii kortteeria).
Omien voimavarojen tunnistaminen ja tunnustaminen on lähtökohta sille, että voi olla avuksi lähimmäiselle.  Joka haasteeseen ei voi eikä tarvitse revetä. Tuskin meitä on tarkoitettu messiaiksi, joiden missiona on koko maailman pelastaminen kerralla. Kuvittelen, että jokaiselle meistä on tarjolla oma tontti, jonka koko ja maaperä ovat suhteessa itse kullekin annettuihin voimavaroihin. Hommat kyllä hoituvat Konsta Pylkkäsen tekniikalla, omalla tyylillä ja pirtaan sopivalla vauhdilla.
Loppuunpalamisen partaalla horjuvasta auttajasta ei välttämättä ole iloa autettavallekaan, saati auttajalle itselleen. Ota aikaa itsellesi. Rakasta itseäsi, niin siitä saattaa seurata, että opit rakastamaan lähimmäistä kuin itseäsi.

0 comments on “Aloita itsestäsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: