Yleinen

Kaipaa, koe, tunne, elä!

Mikael Björkas on palannut blogin ääreen. Tällä kertaa syynissä Haloo Helsingin vanha hitti ”Maailma on tehty meitä varten”. 

 Haloo Helsingin maailmanvalloitus (?) on saanut aika paljon vauhtia viimeisen parin vuoden aikana. Tällä kertaa blogin puitteissa ajattelin tutkia ajatuksia, jotka heräsivät kuullessani pitkästä aikaa Haloo Helsingin biisin ”Maailma on tehty meitä varten”. Tätä kautta yritän myös tekstieni puitteissa päästä lähemmäksi sitä, mitä suurempi yleisö tykkää kuluttaa, enkä jää jumiin omiin indie-kikkailuihini.

Linkki kyseiseen stygiin löytyy TÄSTÄ

Biisin kertosäe esittää hyvin mielenkiintoisen kuvakulman ihmiseloon. Kun teksti muuten käsittelee tyytymättömyyttä omaan elämään ja murehtimista omasta tulevaisuudesta, kertosäe lähtee etsimään positiivisuutta elämän avaruudesta:

Tässä mä seison kaipausta rinnassa
Vaikka tää loppuisi yhdessä illassa
Maailma on minun, maailma on sinun
Maailma on tehty meitä varten
Jokainen tänne jonkun jäljen jättää
Kukapa sitä ei nauttisi maailman mahdollisuuksista. Sulkeutumalla omaan pieneen nurkkaan ihminen hukkaa miljoonia näkökulmia, kokemuksia ja ajatuksia. Tässä kohdassa kuvattu kaipuu on kenties jokaisen ihmisen tunnistettavissa: sanoittamaton tunne, joka kuitenkin sykkii todellisena sisällä. Ja vain tutkimalla maailmaa tunnistaa sen, mitä itse kaipaa.

Pidän ajatuksesta, että maailma ei ole vain ”minun” tai ”sinun” vaan nimenomaan ”meitä” varten. Ja kyllä, laajennan ajatuksen tarkoituksella koskemaan meitä kaikkia. 

Kun kyse on meidän maailmastamme, elämään kuuluu luonnollisena osana vastuu sen huolenpidosta. Jos jokainen meistä jättää jäljen, me itse vaikutamme siihen, minkälaisen jäljen jätämme. Älkäämme kuitenkaan ahdistuko siitä; turhat paineet tekevät meistä huolimattomia. Meillä on suunta ja malli, jokainen ihminen tuntee, miten haluaisi itseään kohdeltavan.

Kaipaa, koe, tunne, elä!

-Mikael

0 comments on “Kaipaa, koe, tunne, elä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: