Suuremman suojassa -sivuston kortti, jossa lukee: &#13 "Jumalan kämmenellä ei kukaan ole turvaton". Tyttö roikkuu pää alaspäin leikkitelineeltä.

Keravan seurakunta syntyi 1955, kun Kerava kirkkohallituksen päätöksellä ja valtioneuvoston määräyksellä erotettiin Tuusulan seurakunnasta. Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina kirkkoväki kokoontui ensimmäistä kertaa itsenäisenä seurakuntana jumalanpalvelukseen, joka pidettiin kukkasin koristellussa keskuskoulun juhlasalissa. Vuoden 1955 lopussa Keravalla oli 8 260 asukasta ja seurakunnassa 7 805 jäsentä.

2000-luvulla Keravan seurakunta on aikaansa seuraava kaupunkiseurakunta, joka elää mukana kaupunkilaisten arjessa ja juhlassa. Surun kohdatessa se tukee, ilon hetkellä iloitsee mukana. Se tarjoaa toimintaa ja tapahtumia kaikenikäisille, mutta ennen kaikkea tilaa ja hiljaisuutta hiljentymiseen ja rauhaan.

Keravan seurakunta kattaa maantieteellisesti Keravan kaupungin alueen. Kaupungin pinta-ala on vain 31,5 km². Kerava onkin pinta-alaltaan yksi Suomen pienimmistä kaupungeista. Välimatkat ovat siis varsin inhimillisiä.

Seurakuntamme kuuluu Espoon hiippakuntaan ja Tuusulan rovastikuntaan. Hiippakuntamme piispa on Kaisamari Hintikka.

  • Seurakunnan jäsenmäärä vuoden 2018 lopussa 22 300
  • Kirkollisveroprosentti 1,25 %
  • Työntekijöitä noin 80
  • Jäsenten maksama vero on mahdollistanut viime vuonna muun muassa yli 4000 asiakaskohtaamista diakoniassa, yli 7000 käyntiä perhekerhoissa ja muskareissa, lähes 8 000 käyntiä seurakunnan olohuoneessa Katupappilassa, yli 20 000 messukäyntiä, maksuttomia kerhoja yli 200 kouluikäiselle ja rippikoulun 283 nuorelle.

Lue lisää:
www.keravanseurakunta.fi

0 comments on “Keravan seurakunta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: