Emmi Gong Yleinen

Jumala, ystäväni?

Pienet tyttö ja poika pitävät toisiaan niityllä kädestä kiinni.

Milloin olet viimeksi pysähtynyt miettimään suhdettasi Jumalaan? Meillä voi eri ihmisillä olla hyvin erilaisia suhteita Jumalaan, niin hyvässä kuin huonossakin. Kuitenkin on turhaa ruveta arvottamaan sitä, kenellä ja millainen on paras suhde Jumalaan. Pikemminkin toivon, että ajattelisimme niin, että olemme matkalla Jumalan tuntemiseen. Toiset meistä ovat vasta alkutaipaleella, toiset vähän pidemmällä, mutta kaikki kuitenkin keskeneräisiä. Voi myös käydä niin, että on ollut jo hyvin pitkään uskossa, kun kyseenalaistaakin, että tunnenko edes Jumalaa?Suhdettamme Jumalaan voisi verrata suhteisiimme toisiin ihmisiin. Toki vertaus on ontuva eikä kuvaa täysin todellisuutta, mutta se voi antaa meille näkökulmia ja vilahduksia Jumalasta. Toisille meistä Jumala on kuin rakas ja läheinen äiti, jonka kanssa soittelemme päivittäin, jolta pyydämme neuvoa ja jonka lohdutukseen turvaamme. Toisille hän taas voi olla kuin aviopuoliso, jonka rakkauteen ja tukeen luottaa kaikissa elämän myrskyissä. Mutta Jumala voi myös olla se läheinen ystävä, johon välit ovat syystä tai toisesta viilenneet tai se uusi tuttavuus, johon olisi mukava tutustua paremmin. Hän voi olla se tuttu kaupan kassa, jonka kanssa vaihdetaan aina muutama sana, mutta jota ei ajatella enää kotona tai sitten se kummallinen työkaveri, josta emme oikein ota selvää ja siksi pidämme etäisyyttä.

Suhteemme Jumalaan kertoo myös paljon suhteestamme itseemme ja toisiimme, jos vain osaamme ja uskallamme katsoa ja nähdä sisimpäämme. Ne ihmissuhteet, jotka ovat muokanneet meitä ja meidän maailmankuvaamme heijastuvat myös siihen, miten näemme ja koemme Jumalan. Tältä kannalta suhdettamme Jumalaan voi ajan kuluessa muokata myös se, mitä uudet ihmissuhteet meille opettavat muun muassa välittämisestä ja rakkaudesta.

Tärkeää olisikin miettiä, miten koemme suhteemme Jumalaan. Olemmeko tyytyväisiä? Jos en ole tyytyväinen, miten parantaisin suhdettani Jumalaan? Jos olen tyytyväinen, miten ylläpitäisin suhdettani Jumalaan? Aivan kuten voimme lähteä korjaamaan rikkoutunutta suhdetta läheiseemme tai ylläpitää tärkeää ihmissuhdetta tietoisesti, voimme myös etsiä Jumalaa ja Hänen läheisyyttään.

Edellä olen pohtinut paljon omaa osuuttamme suhteessamme Jumalaan ja sitä, mitä me voimme tehdä. Sekin on tärkeää, sillä suhde on kahdenvälinen. Se ei voi toimia, jos toinen osapuoli ei halua tai on välinpitämätön. Kuitenkin suhde Jumalaan eroaa merkittävästi ihmissuhteesta siinä, että ihmissuhteissa meidät voidaan hylätä, meitä voidaan kohdella väärin ja meidät voidaan rikkoa sisältä. Jumala taas ei hylkää eikä Jumala kohtele väärin. Jumala ei ikinä riko omalta puoleltaan suhdettamme Häneen. Päinvastoin, Hän etsii meitä ja pyrkii läheisyyteen etenkin silloin, kun emme itse osaa Häntä etsiä.

Tyttö pitää toista tyttöä pikkusormesta kiinni.

Herra on luotettava kaikissa sanoissaan,
uskollinen kaikissa teoissaan.
Herra tukee horjuvia,
maahan painetut hän nostaa jaloilleen.
Kaikki katsovat odottaen sinuun,
ja sinä annat heille ruoan ajallaan.
Sinä avaat kätesi
ja hyvyydessäsi ravitset kaiken mikä elää.
Herra on kaikessa oikeamielinen,
hän on uskollinen kaikissa teoissaan.
Hän on lähellä sitä, joka huutaa häntä avuksi,
sitä, joka vilpittömästi kääntyy hänen puoleensa.
Hän täyttää niiden pyynnöt, jotka häntä pelkäävät,
hän kuulee heidän huutonsa ja auttaa heitä.
Herra suojelee niitä, jotka häntä rakastavat,
mutta jumalattomista hän tekee lopun.
Ylistäköön minun suuni Herraa,
hänen pyhää nimeään kiittäkööt kaikki luodut aina ja ikuisesti!

– Ps. 145:13a-21

– Emmi Gong

0 comments on “Jumala, ystäväni?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: