Emmi Gong Yleinen

Joulusta ja sen odottamisesta

Joulukynttelikkö.

Tänään on jo (vai vasta?) toinen adventtisunnuntai. Odottaminen ja adventti liittyvät tiukasti yhteen. Lapset odottavat joulua innoissaan. Itse asiassa he ovat niin innoissaan, että aika tuntuu matelevan. Heti aamulla juostaan avaamaan joulukalenterin luukkua ja lasketaan, kuinka monta päivää jouluun vielä on. Entä nyt? Entä nyt? Aika kuluu niin tuskaisen hitaasti, että eikö se joulu nyt ollenkaan tule!

Me tiedämme kaikki, millaista on odottaa jotakin jännityksellä. Vatsanpohjassa kihelmöi, on vaikeaa keskittyä muuhun kuin tulevaan kivaan juttuun. Monet meistä muistavat varmaan myös sen, miltä lapsena tuntui odottaa, kun piti vain olla kärsivällinen, vaikka olisi halunnut kaiken heti. Tosin ainakin itse joudun myöntämään, että aikuisena odotuksesta on kadonnut suurin osa sen hohdosta. En enää keskity odottamiseen samalla tavalla kuin lapsena, vaan huomaankin yhtäkkiä, että nytkö se kiva juttu jo on. Onpa aika mennyt nopeasti.Monet tällaiset kivat jutut vaativat myös paljon valmistelua. Olipa kyse sitten ulkomaanmatkasta isommalla porukalla tai syntymäpäiväjuhlista, niiden eteen täytyy tehdä paljon työtä. Näin on myös joulun kanssa. Kaiken hälinän ja joulukiireen keskellä tuntuu, että mihin kaikki aika karkaakaan? Kuinka ehdin ostaa lahjat, siivota, laittaa ruokaa, koristella kodin? Kuinka ehdin saada kaiken valmiiksi?

Itse olen ehtinyt jo muutamaan otteeseen ajatella: ”Voi ei! Ollaanko jo näin pitkällä joulukuussa?” Silloin ei kyse enää ole innokkaasta odottamisesta vaan juurikin siitä tunteesta, että aika loppuu kesken. Yksikään lapsi ei ajattelisi, että voi ei, nytkö se joulu tulee. Meillä olisikin paljon opittavaa ja oivalluksia löydettävänä lasten tavasta nähdä maailmaa. Kuinka lapset osaavatkin olla niin huolettomia, innostua niin palavasti ja odottaa niin malttamattomina kivoja asioita!Tänä jouluna yritänkin ottaa mallia pienestä kummipojastani. Joulussa on kyse odottamisesta, joulussa on kyse yhdessäolosta. Joulussa on kyse rauhasta ja rakkaudesta. Siunattua 2. adventtisunnuntaita kaikille!

– Emmi Gong

0 comments on “Joulusta ja sen odottamisesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: