Emmi Gong

Äideistä parhain

Tänään on äitienpäivä. Miten sinä vietät sitä? Onko teillä kotona äitienpäiväperinteitä?

Tämä päivä saattaa herättää monenlaisia tunteita. Tai sitten se on vain päivä muiden joukossa. Jokaisella meillä on äiti ja osalla meistä on myös lapsia. Vanhempien suhteet lapsiinsa ovat mitä moninaisimpia, monisyisimpiä ja henkilökohtaisimpia. Toisille äiti on ollut aina tuki ja turva, jonka luo voi palata maailman kohdeltua kaltoin. Toiset taas ovat olleet omille lapsilleen näitä turvasatamia. Toiset ovat kenties toivoneet voivansa turvata äitiin, mutta äiti ei ole ollut läsnä. Toiset taas ovat olleet niitä äitejä, jotka ovat yrittäneet parhaansa, mutta syystä tai toisesta se ei ole riittänyt.

Joku on joutunut menettämään äitinsä aivan liian varhain, toinen ei ole koskaan saanut tuntea omaansa. Ja jostakusta ei koskaan tullut äitiä, vaikka hän sitä kovasti toivoi. Monenlaiset ihmiselämän kohtalot ja erilaiset elämäntarinat tulevat erityisellä tavalla näkyviksi juuri juhlapäivinä. Oma kipu, suru tai kaipaus nousee pinnalle, kun näkee ympärillään iloisia perheitä, äitejä ja lapsia säihkyvin silmin ja levein hymyin.

Herääpä sinussa millaisia tunteita hyvänsä, anna niiden tulla. Niillä on oma aikansa ja paikkansa. Äitienpäivän ei tarvitse olla sosiaaliseen mediaan kelpaavaa kiiltokuvaa, vaan se saa olla myös rosoinen ja vaatimaton. Aivan kuten me ihmisetkin.

– Emmi Gong

0 comments on “Äideistä parhain

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: