Lea Pelkonen

Hyvää tuovat muutokset

Joudumme kohtaamaan elämässämme vaikeita asioita ja luovimaan haastavien aikojen läpi. Jokin asia voi olla meille hyvin raskas ja ajattelemme, että jos vain tähän asiaan saisimme muutoksen, elämä helpottuisi ja voisimme olla tyytyväisiä. Olemme mahdollisesti koittaneet tehdä monenlaista helpottaaksemme tilannetta, mutta mitään merkittävää emme ehkä ole saaneet aikaan.

Näen elämässäni sellaisen ”taivaallisen” kaavan, että Jumala on tuonut tavalla ja toisella avun kaikkiin elämäni vaikeisiin asioihin ja tuo apu on aina tarkoittanut muutosta! Monet, aikanaan hyvinkin hankalat asiat ovat muuttuneet siten, että ne vain ovat jääneet taakse, menneet ohitse. Jossakin asiassa muutos taas on tapahtunut pikkuhiljaa tunnetasollani ja olen voinutkin kohdata aikaisemmin liian vaikealta tuntuvan asian ja käynnistää jotain uutta. Seurauksena on ollut hyvää tuova muutos.

Joskus jokin asia, jota olen toistuvasti vienyt rukouksessa Jumalalle, onkin mennyt vääjäämättömästi vain huonompaan suuntaan, eikä mitään hyvää ratkaisua ole ollut näköpiirissäni.  Mutta sitten, yhtä äkkiä, on muutoksen aika ja yllättävä, hyvä ratkaisu tulee mahdolliseksi ja todelliseksi. On siis tarvittu aikaa, jopa vuosia, ennen kuin muutos on ollut oikea-aikainen ja oikeanlainen.

On myös hyviä asioita, jotka ovat olosuhteiden pakosta jääneet elämässäni keskeneräisiksi ja olen niitä surrut. En ole löytänyt toimivaa keinoa tai mahdollisuutta ratkaista noita asioita tyydyttävästi, mutta olen kuitenkin puhunut surustani Jumalalle ja pyytänyt, että hän uudistaisi nämä asiat ja niille voisi vielä tulla uusi aika. Ihmeellistä on, että näihinkin rukouksiin on tullut vastaus; asiat ovat palanneet elämääni positiivisempina ja minulle sopivampina tai sitten vaihtuneet kokonaan toiseen, parempaan.

Joskus Jumala on tuntunut erityisesti pyytävän vaikean asian hyväksymistä ja luovuttamista. Luovuttamalla toistuvastikin (sanoin ja ajatuksin) mitä kipeimmän asian Jumalan päätettäväksi, olen myös saanut kokea muutosta. Se on vahvistunutta luottamusta siihen, että Jumala on täysin tietoinen asiasta ja sen hankalista, pelottavistakin vaikutuksista elämässäni. Minun ei tarvitse kaikkea ymmärtää, eikä myöskään miettiä, kestänkö jonkin asian vai en. Onneksi Jumala antaa näissäkin elämän vaiheissa myös suvantopaikkoja; helpompia päiviä ja aikoja.

Ihmetellen katselen sitä, miten hyvin Jumalalla onkaan silmää kaikelle meitä koskevalle; ihmissuhteille, terveydelle, työelämälle, suurille ja pienille hankkeille, toiveillemme, koko elämälle. Monet kerrat neuvo ja ratkaisu johonkin pulmaan on tullut tuota pikaa ja monet kerrat Jumala on katsonut paremmaksi odottamisen. Kiitollisena ja luottaen vien edelleen Jumalalle pyyntöjäni odottamaan hyvää muutosta Jumalan aikataululla.

0 comments on “Hyvää tuovat muutokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: