Emmi Gong

Luottamuksesta ja johdatuksesta

Pienet ankanpoikaset uimassa.

Elämä kantaa, Jumala johdattaa. Onko tähän helppoa luottaa?

Me ihmiset olemme erilaisia persoonia ja toimimme hyvin eri tavoin epävarmoissa tilanteissa. Toiset menevät virran mukana rennosti luottaen siihen, että oikeita asioita kyllä lopulta tapahtuu. Toiset ahdistuvat, pelkäävät tulevaa ja yrittävät parhaansa mukaan vaikuttaa tulevaan.

Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Minun on hyvin vaikeaa sietää epävarmuutta ja luottaa siihen, että kaikki järjestyy kyllä. Isot muutokset ahdistavat, vaikka muutos on monesti hyvästä. Epävarmuus väsyttää ja saa aikaan valtavan tarpeen kompensoida tilannetta muilla elämäni osa-alueilla, vaikka hallinnan tunne onkin vain näennäistä.

Toisinaan ihmettelen joidenkin ystävieni kykyä elää hetkessä, antaa asioiden mennä omalla painollaan ja luottaa siihen, että maailma kantaa. Tosin jotain tästä olen kenties viime aikoina oppinut, kun epävarmuudet ja isot muutokset toisensa perään ovat vyöryneet ylitseni lupia kyselemättä. Liian paljon, liian nopeasti, liian raskaita asioita. Ja silti olen tässä.

Luottaminen ja johdatuksen kuuntelu on ollut minulle haasteellista niin kauan kuin muistan. Silti puhun kirkossa ja rippileireillä siitä, kuinka Jumala kyllä huolehtii meistä. Jumala johdattaa meitä, Jumalalla on meille jokaiselle suunnitelma, Jumala ei päästä meitä putoamaan. Ja uskon, että kaikki se on totta. Tai silloin kun se on vaikeaa, niin haluan uskoa.

Niinhän se on, että monesti saarnaaja saarnaa myös itselleen. En kerro valmiita totuuksia tai jaa viisauksia ylhäältäpäin. En ole vajavaisuuden tai rikkinäisyyden yläpuolella, vaan sen keskellä. Sekä omieni että toisten asioiden ympäröimänä. Rohkaisun ja lohdutuksen sanat tulevat Jumalalta, vaikka monesti meidän ihmisten kautta.

On vaikeaa luottaa, mutta on myös vaikeaa elää ilman luottamusta. Olen huomannut, että yhteinen jakaminen ja avoimuus ovat monesti tuoneet minua lähemmäs toisia. Suuren osan ajasta ihmiset ovat ottaneet luottamukselliset asiat kunnioituksella vastaan. Olen huomannut, että luottamus kasvattaa luottamusta ja selviytyminen valaa uskoa siihen, että elämä kantaa.

Joten askel kerrallaan, olipa se kuinka pieni tahansa. Toinen käsi Jumalan, toinen ystävän kädessä. Yhdessä eteenpäin, toinen toisiimme luottaen ja toisiamme kantaen.

– Emmi Gong

Lähikuva naisen ja miehen kädestä päällekkäin laiturilla.

0 comments on “Luottamuksesta ja johdatuksesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: