KIRJOITTAJAT

Mauri Airila on konetekniikan emeritusprofessori, joka harrastaa mieskuorolaulua, pyöräilyä, historiaa, lukemista ja yhteiskunnallista keskustelua.
Eläkeläisen aika kuluu myös monenlaisissa talkoissa ja järjestötehtävissä.

Emmi Gong on Keravan seurakunnan pappi, jolle on tärkeää sekä työssään että arjessaan etsiä Jumalan tahtoa. Hän haluaa jatkuvasti laajentaa ajatteluaan ja oppia uutta maailmasta. Erityisesti Raamattu ja raamatuntutkimus ovat lähellä Emmin sydäntä, mutta blogistina hän ottaa yleisinhimillisemmän näkökulman maailmaan.

Hannu-Pekka Laihon kasvokuva.

Hannu-Pekka Laiho on työurallaan toiminut kansainvälisissä tehtävissä. Hän katselee elämää avarasti ja näkökulmat ulottuvat myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Nyt ollessaan eläkkeellä Hannu-Pekka tykkää reissata vaimonsa kanssa: ”Maailmassa tapahtuu paljon mielenkiintoisia asioita, ja niitä on kiva pohtia. Uskossa ja uskonnossa on paljon asioita, jotka herättävät ajatuksia. Uskosta ei tarvitse ajatella ryppyotsaisesti. Helposti me luemme tai kirkossa kuulemme vain pieniä pätkiä Raamatusta, mutta silloin kun teksti on irrotettu kontekstistaan, se ei avaudu samalla tavalla kuin jos lukisi jonkin kokonaisuuden. Itse tykkään hahmottaa kokonaisuuksia, ja etsiä niistä merkitystä.”

Liisa Larila

Olen Liisa Laurila, ehkä aika tyypillinen keravalainen: muuttokuorman mukana aikuisena tähän ratakaupunkiin tullut. Kirjoittaja, sanojen rakastaja.

Testaan sananvapautta myös omassa blogissani sanataito.blogspot.fi.

Aloitin Sanataidon blogin vuoden 2013 alussa. Olen julkaissut ajatuksiani kymmenen vuoden ajan. Oletko uskaltanut lukea?

Nea Kivistö.

Nea Välimäki on diakoniatyöntekijä, joka tulee päivä päivältä tutummaksi keravalaisen elämänmenon kanssa. Nea tarkastelee maailmaa myös kielitieteilijän silmin ja pitää erilaisista sanaleikeistä sekä muista oivalluksista.

Birgitta Wulf on uusi blogisti. Rakastan kirjoittamista ja sanojen pyörittelyä. Muutin Keravalle vuonna 2019. Ihmeellistä mutta totta, tuntui kuin olisin muuttanut kotiin, vaikken ole syntyjään keravalainen. Vanhusneuvosto valitsi minut tänä vuonna vuoden vapaaehtoiseksi keravalaiseksi. He huomasivat, että puolustan metsiä ja haluan suojella luontoa. Olen kehittänyt asian tiimoilta Roskisnallehahmon ja olen kierrellyt Keravalla aina silloin tällöin tuo puku päälläni. Etsin kovasti jatkajaa luomalleni hahmolle, ehkä sen joku vielä löytää.

Keravalaisten vastaanotto on ollut huikea! Olen tutustunut täällä useisiin ihmisiin pysäytellen ihmisiä kaduilla jutellen niitä näitä. Haluan tuoda kaupunkiimme toisistamme välittämisen sanomaa, että mahdollisimman moni kokisi olevansa täällä kuin kotonaan. Turvassa.

Muuttaessani tänne muutin pieneen vihreään puistokaupunkiin, jossa arvostetaan luontoa. Toivon jatkossakin keravalaisten kunnioittavan ympäröivää luontoa. Toivon ihmisten kohtaavan toisiaan, sillä aivan liian moni viettää täällä päivänsä yksin.