KIRJOITTAJAT

Pappi Chris Montgomeryn kasvokuva.

Chris Montgomery on tyypillinen keravalainen luterilainen seurakuntalainen eli hän on entinen katolilainen ja hänen äidinkieli on englanti. Hän on pappi, isä ja aviomies. Hän on entinen opettaja.

He writes his blog in English, and reflects on the Christian life.

Emmi Gong on Keravan seurakunnan pappi, jolle on tärkeää sekä työssään että arjessaan etsiä Jumalan tahtoa. Hän haluaa jatkuvasti laajentaa ajatteluaan ja oppia uutta maailmasta. Erityisesti Raamattu ja raamatuntutkimus ovat lähellä Emmin sydäntä, mutta blogistina hän ottaa yleisinhimillisemmän näkökulman maailmaan.

Hannu-Pekka Laihon kasvokuva.

Hannu-Pekka Laiho on työurallaan toiminut kansainvälisissä tehtävissä. Hän katselee elämää avarasti ja näkökulmat ulottuvat myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Nyt ollessaan eläkkeellä Hannu-Pekka tykkää reissata vaimonsa kanssa: ”Maailmassa tapahtuu paljon mielenkiintoisia asioita, ja niitä on kiva pohtia. Uskossa ja uskonnossa on paljon asioita, jotka herättävät ajatuksia. Uskosta ei tarvitse ajatella ryppyotsaisesti. Helposti me luemme tai kirkossa kuulemme vain pieniä pätkiä Raamatusta, mutta silloin kun teksti on irrotettu kontekstistaan, se ei avaudu samalla tavalla kuin jos lukisi jonkin kokonaisuuden. Itse tykkään hahmottaa kokonaisuuksia, ja etsiä niistä merkitystä.”

Jyrki Puttosen kuva.

Olen Jyrki Puttonen, asunut perheineni Keravalla yli 30 vuotta ja viihtynyt hyvin maailman pienimmässä suurkaupungissa. Olen käynyt aikuisrippikoulun, ja sanonkin aina, että se on
ollut parhain koulu jota olen käynyt. Olen iloinen että saan kuulua seurakuntaan.

Kirjoittaminen on aina ollut lähellä sydäntä. Erityisesti maailman menoa kummastelevia pakinoita ja inhimillisyyttä pohdiskelevia runoja olen saanut lahjana kirjoittaa.

Kristiina Nyman on paljasjalkainen keravalainen, joka tykkää vapaa-ajallaan lukea ja liikkua. Mahtavaa, kun Keravalla kaikki on lähellä: kirjasto on keskellä kaupunkia, jujutsusalille kerkeää työpaikalta parissa minuutissa ja Kalevan seurakuntatalolle Gospel-lattareihin pyöräilee kotoa hujauksessa. Blogistina Kristiina katselee elämää keski-ikäisen perheenäidin näkökulmasta.

Lea Pelkonen kasvokuva.

Olen Lea Pelkonen ja asun Keravalla mieheni kanssa. Perheemme on suuri; kun lapset ja lastenlapset tulevat vierailulle, tarvitaan istumapaikkoja parillekymmenelle. Elämäämme sulostuttaa myös nelijalkainen ystävämme.

Työuraani olen tehnyt kunnalla, yksityisellä ja valtiolla. Sydäntäni puhuttelee meidän ihmisten selviytyminen täällä elämän aalloilla ja haluan jakaa koetusta ja nähdystä kumpuavia ajatuksia lukijalle.

Liisa Larila

Olen Liisa Laurila, ehkä aika tyypillinen keravalainen: muuttokuorman mukana aikuisena tähän ratakaupunkiin tullut. Kirjoittaja, sanojen rakastaja.

Testaan sananvapautta myös omassa blogissani sanataito.blogspot.fi.

Mauri Airila on konetekniikan emeritusprofessori, joka harrastaa mieskuorolaulua, pyöräilyä, historiaa, lukemista ja yhteiskunnallista keskustelua.
Eläkeläisen aika kuluu myös monenlaisissa talkoissa ja järjestötehtävissä.

Nea Kivistö.

Nea Välimäki on diakoniatyöntekijä, joka tulee päivä päivältä tutummaksi keravalaisen elämänmenon kanssa. Nea tarkastelee maailmaa myös kielitieteilijän silmin ja pitää erilaisista sanaleikeistä sekä muista oivalluksista.

Eläkeläispappi Pertti Torpan kasvokuva.

Olen Pertti Torppa, Helsingissä asuva eläkeläispappi. Viimeiset vuodet ovat olleet elämässä lähes jatkuvaa liikettä paikasta ja tehtävästä toiseen. Olen toiminut niin Suomen kuin Ruotsin puolella sekä vakituisena seurakuntapappina että sijaistanut tarpeen mukaan. Jatkuva reissaaminen on antoisaa, mutta toisaalta taas kuluttavaa eikä vain itselle, vaan myös vaimoni Kaarina on saanut kokea osansa tilanteiden muutoksista.

Luotan vakaasti Psalmin 121: 7, 8 lupaukseen ” Herra varjelee sinut kaikelta pahalta, hän suojelee koko elämäsi. Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina”.