Yleinen

Otetaanko blogiglögit?

Tätä blogia on nyt kirjoitettu vuoden verran. Kirjoittajia on toista kymmentä, ja he ovat tavallisia keravalaisia, nuoria ja varttuneempia, naisia ja miehiä. Blogia on avattu vuoden aikana
10 000 kertaa. Yksivuotiasta Usko Ilonaa juhlistettiin blogistien yhteisillä glögeillä. Siellä muutama kirjoittaja pohti sitä, minkä tähden tykkää toimia bloggarina.

Blogin kirjoittajia joulutorttujen glögin parissa.


Emeritusprofessori Mauri Airila kirjoittaa niin Keski-Uusimaan kolumnistina kuin Usko Ilonan blogistinakin: ”Pidän kirjoittamisesta. Kirjoittaminen selkeyttää ajattelua. Kun pyörittelee pitkään jotain ajatusta, saa kirjoittamalla ajateltua asian loppuun asti. Mulle on tyypillistä ajatella valtavirtaa vastaan. Uskoilona-blogi antaa mahdollisuuden kirjoittaa myös uskoon liittyvistä teemoista.”

Chris Montgomery on maahanmuuttaja ja alan vaihtaja. Hän aloitti seurakuntapastorina kesällä Keravan seurakunnassa. ”Mulla on ajatuksia ja mielipiteitä kaikenlaisista asioista, jotka eivät välttämättä liity uskontoon. Blogi antaa mahdollisuuden jakaa niitä. Englanniksi kirjoittaminen on mulle niin paljon nopeampaa kuin suomeksi. Pystyn ilmaisemaan itseäni tarkasti äidinkielelläni”, Chris kertoo.

Miksu eli Mikael Björkas kuuluu kirjoittajakunnan nuoreen polveen. Hän on muusikko ja nuorisotyönohjaaja. ”Tää bloggaaminen on sopivan erilaista kuin oma perustyö. Lisämaustetta arkeen, ja kirjoittaminen on ollut vahvasti mua itteä. Se, miten kulutan musiikkia, on hyvin analyyttistä. Olis jännä kuulla, miten lukijat ottavat mun blogeissa käsittelemiä aiheita. Se, että pääsee jakamaan omia ajatuksia, on hyvä juttu”, Miksu pohtii.

Pian blogikirjoittajien joukkoon liittyy uusia kasvoja. Yksi heistä on Hannu-Pekka Laiho, jonka ensimmäinen kirjoitusvuoro on uudenvuoden aattona. Tutustu Hannun ajatuksiin ”Kirjoittajat” -sivulla.

Kristiina Nyman

0 comments on “Otetaanko blogiglögit?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: