HelmiKaarina

Olkoon voima kanssamme! Tulokkaan taiderastit vol. 1

Volmari Iso-Hollon tekemä pronssiin valettu mies.

Saavuin ensimmäisiä kertoja Keravalle K-junalla ja lähdin kävelemään. Aseman lähellä kohtasin hontelon ilmaa harovan miehen. Melkein säikähdin. Tarkemmin katsottuani näinkin hoippumisen sijaan määrätietoisuutta ja energiaa. Pronssiin valettu mies kutsui minut tutustumaan Volmari Iso-Holloon.

Herra Google kertoi “Vomman” monista kilpailuista ja merkittävistä voitoista. Tulin miettineeksi fyysistä voimaa, jäntevyyttä, kestävyyttä ja kaikkea sitä, millä kroppaansa tulee vaivata, psytyäkseen edes murto-osaan siitä, mihin Volmari pystyi. 

Kivipaaden päältä katseleva Juho Kusti Paasikiven patsas.


Seuraavalla kerralla törmäsin toiseen määrätietoiseen mieheen, maailman menoa kivipaaden päältä katselevaan Juho Kusti Paasikiveen.Vaikuttava näky!  Sananmukaisesti järkähtämätöntä päättäväisyyttä!Taas herra Google sai paljastaa monta uutta tai unohtamaani asiaa Johan Gustaf Hellsténistä. Tuon Juho Kustin alkuperäisen nimen lisäksi minulle kirkastui kuva hänen monipuolisesta koulutuksestaan ja poliittisen uransa vaiheista. Tulin miettineeksi älyn ja viisauden, hengen voimaa ja kaikkea sitä, millä harmaita aivosolujaan tulee vaivata saavuttaakseen edes murto-osan siitä, mitä Paasikivi saavutti.

Keravalle muutettuani menin kirkkoon. Sali hohti heleän valkoisena. Katsoessani poimuista alttarireliefiä tulin ajatelleeksi telttanaruja, jotka kerran irrotetaan. Mutta kuultuani, että taideteoksen nimi on “Jumalan voima”, sain uudet silmät nähdä.

Keravan kirkon alttarin reliefi.

Nyt reliefi näyttäytyy minulle kuvana 
Jeesuksen kuoleman hetkestä. Vuoret järkkyvät ja temppelin esirippu halkeaa. Vino viilto – kuin viivasuora tie – ristiltä
 kohti taivasta, aukeaa.Tässäkö on Jumalan voima? 

Keravan kirkon alttarin reliefi.

Tässäkin.  Ja ylösnousemuksen aamussa, josta 
voiton risti reliefin yläpuolella kertoo. Katsellessani reliefiä, joka heijastelee valon säteet kirkkosaliin, mietin rakkauden voimaa ja sitä, kuinka vähän tulee tehdä 
voidakseen heijastaa rakkautta maailmaan.

Tuntemattomaksi jääneen taiteilijan teos lumisen sadevesikaivon kannessa.

Kauppakaarella kävellessä palaan menneen talven lumiin. Ajattelen hymyn voimaa.  Tuntemattomaksi jääneen taiteilijan teos lumisen sadevesikaivon kannessa ilahdutti ja sai kanssakulkijatkin hymyilemään.

Monta taiderastia on vielä tsekkaamatta, jatkan niistä joskus toiste.Sanan voimaa käytti

HelmiKaarinan allekirjoitus.

0 comments on “Olkoon voima kanssamme! Tulokkaan taiderastit vol. 1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: